Holland Chalet Park Hensbroek

Meer rendement uit uw recreatiewoning

Haal meer rendement uit uw recreatiewoning

Op vakantie in eigen land is weer helemaal terug. Steeds meer mensen gaan een weekend of week op pad in eigen land. De vraag naar verhuuraccommodaties neemt dan ook toe.

Deze ontwikkeling biedt de eigenaren van recreatiewoningen dan ook de mogelijkheid om meer rendement uit hun bezit te halen. Chaletpark Holiday speelt in op deze ontwikkelingen.

Chaletpark Holiday heeft een eigen boekingsmodule voor de verhuur van de diverse accommodaties. Recreanten kunnen hier rechtstreeks op boeken. Wij handelen de volledige verhuur voor u af. Van boeking tot en met schoonmaak. 

We werken met diverse touroperators samen, waardoor uw woning goed op het Internet vindbaar is en de kans op boekingen toeneemt.

U krijgt zelf de mogelijkheid om in te loggen op de website. Daardoor kunt u de de verhuur van uw chalet direct volgen.

Hoe werkt het?

Indien u uw chalet of recreatiewoning wilt verhuren, dan sluiten wij een zogenaamde beheerovereenkomst met u. In de overeenkomst is vastgelegd welke service u van ons mag verwachten en wat daarvan de kosten zijn.

Het uitgangspunt is dat het volledige beheer van het chalet voor u wordt verzorgd. Wij verzorgen de verhuur van ontvangst tot schoonmaak en daarnaast zorgen we er voor dat uw chalet er goed uit blijft zien. U betaalt daarvoor een jaarlijks bedrag van € 384 en 25% over de ontvangen huur. Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Standaardinventaris

Vanuit onze ervaring met verhuur is een standaardinventarislijst opgesteld. Op de lijst is vermeld waaruit het inventaris dient te bestaan.

Het is mogelijk dat uw chalet al volledig is ingericht. Wij zullen dan vooraf bekijken of het geschikt is voor de verhuur.

Vanwege beheerstechnische redenen zijn de onderdelen borden, bestek, keukenmaterialen, et cetera van de inventarislijst verplicht.

De kosten van een volledig inventaris voor 6 personen bedraagt circa € 4.500 exclusief BTW. Dit is exclusief eventuele installatiekosten.

Is mijn woning geschikt?

Indien u aangeeft dat u uw chalet wilt verhuren, dan gaan wij deze bekijken. U ontvangt van ons een overzicht wat er eventueel aan het chalet aangepast moet worden alvorens we deze in beheer kunnen nemen. U kunt de eventuele aanpassingen zelf uitvoeren, maar wij kunnen u daarin ook behulpzaam zijn.

Het is ook mogelijk om het chalet door ons te laten inrichten, stylen en fotograferen. Voor een goede beoordeling door de gasten worden deze onderdelen van de verhuur steeds belangrijker.

Eigen gebruik

Dat is geen enkel probleem. Echter, alleen als het chalet beschikbaar is. Aangezien wij contracten aangaan met diverse touroperators zijn wij verplicht hun boekingen ook in te vullen. Is uw chalet niet verhuurd, dan kunt u het zelf gebruiken.

Belastingen en BTW

Indien u uw chalet voor minimaal 140 dagen per jaar ter beschikking stelt voor de verhuur bent u BTW-plichtig. Dat wil zeggen u moet BTW over de huur afdragen en mag de BTW over de kosten terugvragen. Indien u bij de aanschaf BTW over de recreatiewoning verschuldigd was, dan kunt u die ook terugvragen. 

Over de huurinkomsten bent u – in beginsel – geen Inkomstenbelasting verschuldigd. Daar staat tegenover dat u ook de kosten niet mag aftrekken. De recreatiewoning geeft u aan in Box 3, waarover u de vermogenrendementsheffing verschuldigd bent.

Wij adviseren contact op te nemen met uw belastingadviseur om de gevolgen voor uw privé-situatie te bezien.

Meer informatie

Graag maken we met u een afspraak om uw chalet in de verhuur te nemen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Chris Immers T: 06 – 45537722 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

vul hier uw e-mail adres in
Vul hier uw telefoon nummer in
Beveiligd door reCaptcha, privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.